VIARITY във Френски лицей „Виктор Юго“

image1

VIARITY във Френски лицей „Виктор Юго“
Истинско виртуално забавление

На 9 Март 2017 г. имахме невероятната възможност да представим нашия проект „Непознатият Лъвов мост – виртуална реалност“ на ученици от Френски лицей „Виктор Юго“.
Технологиите добавена и виртуална реалност използвани в проекта предизвикаха изключителен интерес и успяха да предизвикат любопитството на децата.
Учениците се потопиха в атмосферата и историческите периоди на Лъвов мост през вековете.
Презентацията беше подкрепена и от Цветозар Йотов, представител на Музей за история на София, който запозна учениците с подробностите по времето на разкопките и артефактите.

Екипът на VIARITY пресъздаде едно виртуално преживяване и пренесе децата в четири от исторически периоди на Лъвов мост – Римски, Османски, Следосвобожденски и Съвременен.

Благодарим за поканата и гостоприемството
на Френски лицей „Виктор Юго“, за прекрасната атмосфера и за доверието, което ни гласува.

Екипът на VIARITY.

Непознатият Лъвов мост – виртуална реалност

LionsBridge AR

Приложението с добавена реалност “Непознатият Лъвов мост” е вече достъпно на AppStore! Можете да го свалите от тук: https://itunes.apple.com/us/app/lionsbridge-ar/id1170316867?mt=8

За нормалната работа на приложението е необходимо да свалите и разпечатате специален маркер, който се намира тук: http://www.viarity.eu/docs/AR_Marker_Lavov_Most_A5.jpg

Покана

На 19 и 20 ноември в зала 8 на НДК, отново ще имате възможност да се потопите във виртуалната и добавена реалност на „Непознатият Лъвов мост през вековете“.
Ние, екипът на VIARITY ще участваме на събитието TELENOR ARENA и ще ви очакваме да се забавляваме заедно.
Естествено и този път сме подготвили изненада: всички любители на викингите ще имат възможност да влязат във виртуалната реалност на техническото демо на ковачница от Севера.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/365052457165310/

Стартъп състезание

На 4 и 5 ноември в зала Sofia Event Center в Парадайз център, се проведе конференцията на Нови Бизнес Идеи.

По време на събитието се проведе и състезанието за иновативни млади бизнеси. По регламент, трите проекта, събрали най-много гласове онлайн, представиха идеите се пред най-успелите предприемачи в България.

Viarity като един от финалистите имаше възможност да презентира пред широка аудитория своя иновативен проект и да получи съвети за своя бизнес от едни от най-успелите предприемачи.

Благодарим на Христо Тенчев, Станислав Сираков и Петър Лозанов за обратната връзка и полезните съвети, които получихме, на всички, които ни подкрепиха и повярваха, и не на последно място на Стоян Ангелов.

Екипът на Viarity

Непознатият Лъвов Мост

Представяне на проект “Непознатият Лъвов Мост” – 28.10.2016

Екипът на Виарити представи успешно проекта си „Непознатият Лъвов мост – виртуална реалност“ на 28 октомври в „Музей за история на София“.
Проектът съответства на приоритетите на Направление 1 „Творческа София“, Програма 3 „Визуални изкуства“ на Столична програма Култура – 2016 г.

Виарити представи визуализации на четири исторически периода на Лъвов мост през вековете – Банишорски мост, Шарен мост, Следосвобожденски и реновираният Лъвов през 2014 г.
Проектът ни е творчески, насочен изцяло към модерната форма на визуално изкуство и като връзка между историята и изкуството.

Основните ни цели при реализацията бяха да създадем визуален творчески продукт, базиран на културното наследство на София, конкретно Лъвов мост. По този начин ние постигаме популяризиране на един от културно-исторчески паметници на столицата.
Нашият проект провокира интегрирането на информационните технологии като нова форма на културен туризъм.

Чрез дигиталното изкуство в проекта, може да се улови духа на конкретната епоха, да се усети и да се присъства виртуално в метаморфозите на Лъвов мост от древността до днес. Този директен допир с изкуството премахва много прегради, прави изкуството достъпно, както поражда и желанието за повишаване на културното потребление сред гражданите.

Виртуалната реалност е съвременна форма на нашия пърформънс ориентирана към многообразна аудитория.

Ние създадохме безплатен визуален продукт, който се популяризира в интернет пространство с възможност за свободен достъп.